Technohoros.org

ΟΙΝΟγραφίες | Κτήμα Παλυβού | 1 & 2 Σεπτεμβρίου 2017

Palivos_Technohoros (3)

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, ξεκίνησε δυναμικά τη νέα εικαστική χρονιά και ταξίδεψε στη Νεμέα το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτέμβρη. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις ημέρες Νεμέας 2017, όπως κάθε χρόνο, ο Τεχνοχώρος και το Οινοποιείο Παλυβού, οργάνωσαν μία άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση με τίτλο ΟΙΝΟγραφίες, συνδυάζοντας την τέχνη του οίνου, της ζωγραφικής και της γλυπτικής.

Έτσι, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Οινοποιείου Παλυβού – Palivou Estate – στην Αρχαία Νεμέα και να απολαύσουν έργα με σαφείς αναφορές στο κρασί, τον τρύγο και το σταφύλι. Αυτήν τη χρονιά, «καμβάς» των καλλιτεχνών έγινε το ίδιο το μπουκάλι, ο χώρος φύλαξης του κρασιού, δημιουργώντας ένα σκηνικό και μία έκθεση απόλυτα εναρμονισμένη με το περιβάλλον της. Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν σε μία «κάβα» τέχνης, σε ένα εικαστικό «κελλάρι» γεμάτο οίνο που ευφραίνει καρδίαν. Τα μπουκάλια του οινοποιείου μετατράπηκαν στα χέρια των καλλιτεχνών σε έργα τέχνης με συμβολικό αλλά και χρηστικό χαρακτήρα.

Συμμετείχαν οι: Νικολέττα Αντωνοπούλου, Γιάννης Ασημακόπουλος, Στάθης Βατανίδης, Σοφία Γαϊτάνη, Σαράντης Γκάγκας, Τζίνα Δελλασούδα, Αριστομένης Κατσούλας, Δήμος Κηπουρός, Γιώργος Κορμπάκης, Νατάσα Μεταξά, Ειρήνη Μνατσακανιάν, Χρυσόστομος Μουσμουλίδης, Νατάσα Νικολέττου, Ελένη Παρχαρίδου, Θωμάς Τουρναβίτης, Χριστίνα Φυτιλή, Gagik Altunyan, Rolana Gagas.

Palivos_Technohoros (2) Palivos_Technohoros