Technohoros.org

Ανακοινώσεις

42x32cm+Considering...+Dans+un+océan+de+plastique

Διάκριση της καλλιτεχνιδος Lorraine Beaulieu με την απονομή του Circle Foundation Award.

Posted on

Η αγαπημένη μας συνεργάτις, Lorraine Beaulieu, διακρίθηκε ανάμεσα σε 668 καλλιτέχνες για την εικαστική της δουλειά με τίτλο «Un Océan De Plastique», λαμβάνοντας Τιμητικό Βραβείο στο πλαίσιο του CFA Artist of the Year Award.

Η Lorraine Beaulieu παρουσίασε τη δουλειά της μαζί με τον Philippe Boissonnet στην έκθεση «Eco – Spheres», στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος από τις 6 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου 2019.

 

event_20263

Το Χριστουγεννιάτικο bazaar των Δρόμων Ζωής

Posted on

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος στηρίζει για άλλη μια χρονιά το Χριστουγεννιάτικο bazaar των Δρόμων Ζωής. Η προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι των Δρόμων Ζωής αξίζει την επιβράβευση και τη στήριξή μας.

Το bazaar πραγματοποιείται το Σάββατο και την Κυριακή 7 & 8 Δεκεμβρίου στην οδό Περσεφόνης 49, στον 3ο όροφο (δίπλα στο Σταθμό Μετρό Κεραμεικός).

Όπως λένε οι ίδιοι οι διοργανωτές:  «Δύο ημέρες συνάντησης και χαράς, να ζεσταθούν καρδιές μικρών και μεγάλων. Μια γιορτή που μπορεί να μοιραστεί με τα «δώρα» μας σε φίλους και αγαπημένους».

Θα είμαστε όλοι εκεί!

10.

Δύο εκθέσεις που φιλοξενήθηκαν στον Τεχνοχώρο, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου παρουσιάζονται στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου

Posted on

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 8 το  βράδυ η «Διέξοδος» υποδέχεται στους χώρους του Ιστορικού της Μουσείου στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, την ατομική έκθεση της εικαστικού Έλμας Τσαρούχη «Προσωρινές προσωπικότητες», που παρουσιάστηκε στον Τεχνοχώρο τον Ιανουάριο του 2019.

Τα έργα που εκτίθενται έχουν ως θέμα τη «Γυναίκα» την οποία η
καλλιτέχνις απεικονίζει με τα διαφορετικά προσωπεία στη
διάρκεια της ζωής της ιδωμένα μέσα από τη δική της ξεχωριστή ματιά.
Η βάση των εικαστικών της δημιουργημάτων είναι το ξύλο, το οποίο
επεξεργάζεται ζωγραφικά, ενθέτοντας ποικίλα και ιδιαίτερα υλικά όπως
μικρογλυπτά που η ίδια κατασκευάζει από μέταλλο ως άλλα κτερίσματα,
υφάσματα, χειροποίητα χαρτιά και plexiglass.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, στο Αγρίνιο, στην Παλιά Δημοτική Αγορά, μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου, παρουσιάζεται η έκθεση «World Connection» της Νάντιας Σκορδοπούλου, που παρουσίασε τη δουλειά της στον Τεχνοχώρο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Θέλουμε να ευχηθούμε και στις δύο αγαπημένες καλλιτέχνιδες, Καλή επιτυχία

VATANIDIS_170X120

Ο Τεχνοχώρος και το My art box σας εύχονται Καλό Καλοκαίρι

Posted on

 

 

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και το My art box πηγαίνουν διακοπές!

Από τις 10 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου οι δύο χώροι μας θα παραμείνουν κλειστοί. Ραντεβού τον Σεπτέβρη λοιπόν, με πολλές αλλαγές, ενδιαφέρουσες εκθέσεις και μία δημιουργική νέα εικαστική χρονιά.

Η πρώτη έκθεση της περιόδου 2019 – 2010 στο My art box, η ατομική έκθεση εγκατάστασης της Νάντιας Σκορδοπούλου με τίτλο World Connection, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, από τις 14 μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουμε στην art athina 2019, που φέτος διοργανώνεται στο Ζάππειο, με τους Pasquale Guastamacchia, Δημήτρη Τζάνη, Νίκο Μικρούλη και Iacopo Capone. 

Σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι και Χαρούμενες Διακοπές!

 

 

Gutenberg

Έργο του Δήμου Κηπουρού γίνεται εξώφυλλο στις εκδόσεις Gutenberg

Posted on

Οι εκδόσεις Gutenberg παρουσιάζουν τη νέα έκδοση του μυθιστορήματος «Στους δικούς μας κύκλους» της Ελίζαμπεθ Χάργουερ από την Αυστραλία με ένα υπέροχο εξώφυλλο. Πρόκειται για έργο του αγαπημένου μας φίλου και συνεργάτη, Δήμου Κηπουρού, και η συγκεκριμένh έκδοση αποτελεί το 24ο βιβλίο για τη σειρά σύγχρονων κλασικών Aldina των εκδόσεων Gutenberg.

«Μολονότι μιλά για απλά καθημερινά γεγονότα, περιγράφει στην ουσία «κάτι μεγάλο: την ίδια τη ζωή» (Le Figaro). Στο μεταπολεμικό Σίντνεϊ, η Ζόι και ο Ράσελ, γόνοι αστικής οικογένειας, δέχονται στον κύκλο τους τον Στίβεν και την Άννα, ορφανά αδέλφια που επιβιώνουν δύσκολα. Η Ζόι, λίγο πριν φύγει για σπουδές στο Παρίσι, γοητεύεται από τον Στίβεν. Η Άννα καταπιέζει τα αισθήματά της για τον Ράσελ, ο οποίος παντρεύεται τον νεανικό του έρωτα, τη Λίλι. Παρά τις διαφορετικές πορείες των προσώπων, οι ισχυροί δεσμοί θα επηρεάσουν καταλυτικά τη ζωή όλων τους».

Κ. Δαρδανός
12 Ιουλίου 2019

Συγχαρητήρια Δήμο!

 

 

1. ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ_Καλλιρρόη Χρόνη_Αποχαιρετισμός_2014_μικτή τεχνική σε ξύλο_20x28 cm

Η έκθεση της Καλλιρρόης Χρόνη μέχρι και το Σάββατο 1η Ιουνίου

Posted on

Για όσους δεν κατάφεραν ακόμη να την επισκεφθούν, η έκθεση ζωγραφικής της Καλλιρρόης Χρόνη, «Το έξω και το μέσα μου φως» συνεχίζεται μέχρι και το Σάββατο 1η Ιουνίου. Ύστερα από την πολύ μεγάλη επιτυχία και επισκεψιμότητα και την επιθυμία τη δική μας και του κοινού να παραταθεί, αποφασίσαμε, μιας και δεν έχουμε τη δυνατότητα για περισσότερες μέρες λόγω των δύο επόμενων εκθέσεων που εγκαινιάζονται την επόμενη Πέμπτη, 6 Ιουνίου, να παραμείνει και για το Σάββατο 1η Ιουνίου.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε!

TECHNOHOROS ART CORNER_IACOPO CAPONE_3

Εγκαινιάζεται το πρώτο show room του Iacopo Capone Doumas στη Γλυφάδα

Posted on

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, στην Γλυφάδα,  γίνεται το opening του Show Room του “Dear ride” που αποτελεί τον απότοκο  έμπνευσης και  υλοποίησης του Ελληνοϊταλού artist & designer  Iacopo Capone – Doumas ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει μεταξύ Αθήνας και Los Angeles.

Στο πρώτο show room του Dear Ride στη Γλυφάδα  εκτίθεται μόνιμα η ομώνυμη  συλλογή από επιλεγμένες  διακοσμητικές σανίδες surf που ο Iacopo εμπνεύστηκε  και σχεδίασε στο Los Angeles. Οι σανίδες surf του Dear Ride είναι χειροποίητες και κατασκευάστηκαν  σε περιορισμένο αριθμό στην Ελλάδα,  κυρίως με επένδυση από διάφορα μοναδικά και προσεκτικά διαλεγμένα υλικά όπως ξύλο, μάρμαρο και τσιμεντοκονία. Είναι υπογεγραμμένες και αριθμημένες.

Παράλληλα με το άνοιγμα του νέου χώρου και  στο πλαίσιο του project Technohoros Art Corner, ξεκινά η συνεργασία του με την αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, με έκθεση επιλεγμένων έργων τέχνης με θέμα τη θάλασσα.

Ο Iacopo Capone – Doumas  γεννήθηκε στην Αθήνα από Ιταλό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα.
Από την ηλικία των 7 ετών άρχισε να ασχολείται με το windsurfing και σύντομα ξεκίνησε να αγωνίζεται εκπροσωπώντας την Ελλαδα σε κορυφαίους αγώνες σε όλον τον κόσμο. Αργότερα ξεκίνησε το surfing το οποίο γρήγορα κυριάρχησε στη ζωή του.  Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Plymouth στο Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθώντας το πάθος του για τον Ωκεανό και έλαβε  Β.Sc. Marine Composites Technology. Όταν ξεκίνησε να αναπτύσσει έντονο ενδιαφέρον για την τέχνη και το design μετακόμισε στο Μιλάνο και φοίτησε με υποτροφία στη φημισμένη Σχολή Domus Academy απ’όπου έλαβε Masters of Arts στο Product Design.
Εργάστηκε στο Μιλάνο και στη Νέα Υόρκη όπου επικεντρώθηκε καταρχήν σε εκθέσεις design εκπροσωπώντας το κορυφαίο Ιταλικό περιoδικό design Interni και στη συνέχεια στη συμβουλευτική γύρω από το design και στην εμβάθυνση των υλικών μέσω της συνεργασίας με τη Material Connexion. Σήμερα, συνεχίζει να εμπνέεται σχεδιαστικά από  τις εμπειρίες του στον Ωκεανό και μεταφέρει την πολυπλοκότητα και μοναδικότητα του ωκεανού στον υλικό κόσμο μέσω της τέχνης και του design.

O Iacopo δημιούργησε το Dear Ride συνδυάζοντας τον σύγχρονο τρόπο ζωής και το     πνεύμα της κουλτούρας του surf με το πάθος του για τη θάλασσα και το contemporary design. Πιστεύει ότι ο κόσμος του surfing και του design είναι αναπόφευκτα συνδεδεμένοι. Ως Ελληνοιταλός και «εθισμένος» στο surfing και στο design, ξεκίνησε το Dear Ride μέσα από την βαθειά του επιθυμία να δημιουργήσει μια σύνχρονη αισθητική design που να αντανακλά το κόσμο του surf.

Μέσα από τις τολμηρές του συλλήψεις μεταφέρει τον θεατή σε έναν άλλον τόπο, προβάλλοντας τη συνύπαρξη του μυστικισμού του Ωκεανού, της τέχνης και του design, προτρέποντας  τους ανθρώπους να μοιραστούν τον ιερό δεσμό ανάμεσα στον αναβάτη και την Θαλασσα.

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ_Συνάνθρωπος_Ohno Kouji

Δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες στην 58η Μπιενάλε Βενετίας

Posted on

Με χαρά ανακοινώνουμε τη συμμετοχή δύο αγαπημένων μας καλλιτεχνών στην 58η Μπιενάλε της Βενετίας. Έτσι, ο αγαπημένος μας συνεργάτης από την Ιαπωνία, Kouji Ohno, παρουσιάζει τη δουλειά του, από τις 11 Μαΐου έως τις 24 Νοεμβρίου σε ατομική έκθεση στο KYAS Art Salon project (room 3H) στο Palazzo MORE.

Επιπλέον, ο αγαπημένος μας φίλος, Ανδρέας Λόλης, συμμετέχει στην κεντρική έκθεση της Μπιενάλε, με τίτλο «May You Live in Interesting Times», ύστερα από προσωπική επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή της Μπιενάλε, Ραλφ Ρούγκοφ

Ευχόμαστε και στους δύο Καλή επιτυχία!

 

 

 

 

 

 

 

 

52020838_2250666351873764_1735221054495784960_n

Η Χριστίνα Τζάνη συμμετέχει στη διεθνή έκθεση Transit Berlin

Posted on

Η αγαπημένη μας συνεργάτις, Χριστίνα Τζάνη, συμμετέχει στην διεθνή έκθεση «TRANSIT BERLIN» από τις 27 Απριλίου έως και τις 26 Μαΐου 2019.

Στην έκθεση συμμετέχουν 19 καλλιτέχνες από 12 διαφορετικές χώρες οι οποίοι εξετάζουν πώς η ποικιλομορφία των τεχνικών, των μέσων, των αναφορών και του τελικού αποτελέσματος μπορεί να συνυπάρξει σε μια έκθεση αλλά και σε διάλογο με την καλλιτεχνική σκηνή του Βερολίνου. 

Της ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

 

 

 

 

 

 

 

 

κουτζι ολλανδια

O Kouji Ohno στην Kunst Rai art fair στο Άμστερνταμ

Posted on

Ο αγαπημένος μας συνεργάτης από την Ιαπωνία, Kouji Ohno, συμμετέχει στη μεγαλύτερη φουαρ σύγχρονης τέχνης στο Άμστερνταμ, την «Kunst Rai art fair», από τις 17 έως τις 22 Απριλίου. Συγκεκριμένα, θα βρίσκεται στο περίπτερο Νο 31 μαζί με τους Yoshiyasu TamuraRinus van Hall και Gerard Verdijk.

Η φουαρ πραγματοποιείται στο Amstelhal (Hal 7) Amsterdam RAI (Wielingenstraat, 1078 KK, Amsterdam).

Τετάρτη 17 Απριλίου: 16:00– 22:00 (private)
Πέμπτη 18 Απριλίου: 12:00– 21:00
Παρασκευή 19 Απριλίου: 12:00– 21:00
Σάββατο 20 Απριλίου: 11:00 – 18:00
Κυριακή 21 Απριλίου: 11:00 – 18:00

Δευτέρα 22 Απριλίου: 11:00 – 18:00

 

One of our dearest artists, Kouji Ohno from Japan, takes part in the most important art fair of contemporary art in Amsterdam, «Kunst Rai art fair» from April 17 to 22, 2019. His work is being displayed at the booth No 31 next to the works of the artists Yoshiyasu Tamura, Rinus van Hall, and Gerard Verdijk. 

The art fair is taking place in Amstelhal (Hal 7) Amsterdam RAI (Wielingenstraat, 1078 KK, Amsterdam).

Opening hours:

Wednesday 17 April: 4 PM – 10 PM (private)
Thursday 18 April: noon – 9 PM
Friday 19 April: noon – 9 PM
Saturday 20 April: 11 AM – 6 PM
Sunday 21 April: 11 AM – 6 PM

Monday 22 April: 11 AM – 6 PM