Technohoros.org

Ο Χρόνος, οι Μορφές, οι Έννοιες I Αγγέλικα Κοροβέση Ι 5.9.2016

 12.EROS_Costantia_18-7-13Η έκθεση της γλύπτριας Αγγέλικας Κοροβέση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με τίτλο «Ο Χρόνος, οι Μορφές, οι Έννοιες» με θέμα το παιχνίδι του χρόνου ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν και ο διάλογος μέσα από τις αντιθέσεις, ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου.

Το ταξίδι συνεχίστηκε στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, όπου την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, ανάμεσα στα γλυπτά της Αγγέλικας Κοροβέση ο ιστορικός τέχνης Μεγακλής Ρογκάκος παρουσίασε την σύζευξη αρχαίας και σύγχρονης τέχνης.

Σε σχετικό άρθρο του ο κος Ρογκάκος γράφει:
«Περιδιαβαίνοντας στην τρέχουσα έκθεση γλυπτικής της Αγγέλικας Κοροβέση “Ο Χρόνος, οι Μορφές, οι Έννοιες” στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ήρθε στην σκέψη μου ο στίχος του Γιώργου Σεφέρη “Δὲ θέλω τίποτε ἄλλο παρὰ νὰ μιλήσω ἁπλά, νὰ μοῦ δοθεῖ ἐτούτη ἡ χάρη” ( Ἕνας γέροντας στὴν ἀκροποταμιὰ, στ.16). Αυτό γιατί με το πέρας της περιήγησης βγαίνει ακουσίως ένα συμπέρασμα που δίδει καινούριο νόημα και διάσταση στην τέχνη, που είναι άχρονη, και μόλις γίνει αντιληπτό φαντάζει αβίαστο, άμεσο και φυσικό – […] η σύζευξη αρχαίας και σύγχρονης τέχνης, που συνάδει με το μεταμοντέρνο πνεύμα της εποχής μας».

Επίσης το βράδυ της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου ο Μιχάλης Κλαπάκης, διακεκριμένος δεξιοτέχνης των παραδοσιακών κρουστών και μέλος του συγκροτήματος «Δυνάμεις του Αιγαίου», παρουσίασε σχετικό μουσικό δρώμενο.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα:

Η Αγγέλικα Κοροβέση είναι γλύπτρια Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών  της Αθήνας. Έχει συμμετέχει σε πολλές Διεθνείς εκθέσεις ομαδικές και ατομικές. Έργα της κοσμούν πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, επιγραμματικά αναφέρουμε: 
Αναπαραστάσεις, αναστηλώσεις στο Ανθρωπολογικό Μουσείο Πετραλώνων Χαλκιδικής.
Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στον Καρακόλιθο Ν. Βοιωτίας.
Μνημείο Αλησμόνητες Πατρίδες στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής.
Σύνθεση «Επικοινωνία» Δήμος Αθήνας, Λ. Μεσογείων & Κατεχάκη.
Ησίοδος, Άσκρη Θηβών.
Μελίνα Μερκούρη, Ίδρύμα Μελίνας Μερκούρη.
Ουρανία Κοκκίνου, Λευκωσία, Κύπρος.
Μ. Αλέξανδρος, Γενική Τράπεζα, Αθήνα.
«Γένεση», Ελληνική Πρεσβεία, Σαν Ντιέγκο, Χιλή.
Ειρήνη στο Συνεδριακό Μέγαρο, Νομαρχίας Ηλείας στο Πύργο.
Νίκη, είσοδο πολυκατοικίας στο Παρίσι.
Σύμβολο  φίλων πρασίνου Θεσσαλονίκης , Θεσσαλονίκη.
Το Ολυμπιακό Πνεύμα στην Κίνα, Ειρήνη –Εκεχειρία ,στο Πεκίνο.
Ελευθερία Αλληλεγγύη Μουδανιά Χαλκιδικής.
Ηρώον Κατάκολο.
Μνημείο Ιππικού Μέτσοβο.
Οι δρόμοι του Νερού Παρίσι.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα:
4η Τριενάλε Γλυπτικής – Γαλλία.
 Έκθεση Γλυπτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Washington.
Συμμετοχή στο Forum της Ελλάδας, ως τιμώμενης χώρας, στην 53η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, στη Φραγκφούρτη, 2ΟΟ1.
«SonArt Olympic» Έκθεση Multimedia με την οποία η Γραμματεία Τύπου και το Μουσείο Βορρέ εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη και Αμερική εν όψη των Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Κατά τη διάρκεια των αγώνων εξετέθη στο Αττικό Άλσος, στην Αρχαία Ολυμπία και στο Ρέθυμνο.

Έχει διακριθεί στο διαγωνισμό«Contest for the Landscape Sculptures of the Beijing 2008 Olympic Games» , με 11 έργα και βραβεύτηκε με το Αργυρό Ολυμπιακό Μετάλλιο.

Τον Αύγουστο 2013 πραγματοποίησε αναδρομική έκθεση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

Άλλα έργα της βρίσκονται,  σε Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης στην Ελλάδα και Αμερική ,Κίνα σε Πινακοθήκες στην Ελλάδα και Κίνα, πρεσβείες προξενεία, Ευρώπη Χιλή  Ελλάδα .και πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Διάρκεια Έκθεσης:  5-19 Σεπτεμβρίου 2013

deltio_typou_korovessi
_KIB5263_N1.PEACE2.SONARALPHABET_4.ZOI_5.OLON_7. PETAGMA_KIB5333_Costantia_18-7-138.ENDYNAMEIS_KIB5310_Costantia_18-7-139.AGON_KIB5358_Costantia_18-7-1310.YPODYNAMEIS_KIB5357_Costantia_18-7-1311.AIR_MG_4780_Costantia_18-7-1312.EROS_Costantia_18-7-1315.SEA-TRAVELERS_SALAXIA_16.HARMONY-WATER_ROUTES_OiDromoiTouNerou__1_CMYK_Costantia_12-6-1317.ELEYTHERIA_MG_4721_Costantia_18-7-1318.GYNAIKA-GRAMMODROMIES_MG_4696_Costantia_18-7-13AGG.MOUS_INVITATION-Image_ROmatrix_10-6-13