Technohoros.org

Ανακοινώσεις

gagas-serbia

Ο Σαράντης Γκάγκας στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Σερβίας

Posted on

Ο πολύ σημαντικός καλλιτέχνης και καλός μας συνεργάτης, Σαράντης Γκάγκας, θα βρίσκεται από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου 2016 στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Σερβίας.

Μαζί με τον Σέρβο γλύπτη Miodrag Peric, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Σερβικό κοινό και θα εξετάσουν τα θέματα του χώρου και του χρόνου και τη μετουσίωσή τους σε τέχνη.

Το ελληνικό κοινό, μπορεί να γνωρίσει τη δουλειά του Σαράντη Γκάγκα και να πληροφορηθεί για τον καλλιτέχνη από την αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος.

Από τη μεριά μας του ευχόμαστε καλή επιτυχία!!

Ο Σαράντης Γκάγκας γεννήθηκε το 1966. Είναι ένας εικαστικός που έχει ευθύ και άμεσο προσανατολισμό προς το εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους παλιούς και νέους καλλιτέχνες. Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις σε όλον τον κόσμο, μπιεννάλε, συμπόσια τέχνης κτλ. Μεταξύ άλλων το 2011 στην 15η Μπιεννάλε της Lulea, Σουηδία και το 2010 στην 25η Μπιεννάλε της Αλεξάνδρειας (Aftermath), Αίγυπτος.
Έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, οι σημαντικότερες εκ των οποίων μετά το 2010 είναι: «Τα πολυσήμαντα κουκούλια», αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, Αθήνα 2015, «Words of wisdom», Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Θεσσαλονίκη 2014, Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ, Θεσσαλονίκη 2013, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 2013, Gallery Anixis, μαζί με τον A.Sieber, Baden, Ελβετία 2013, Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, μαζί με την A. Thulin Αθήνα 2012, Γκαλερί Ορφέως 20, Ξάνθη 2011, Unesco gallery, μαζί με τους R. Ceckauskaite & N. Τερζής, Vilnious, Λιθουανία 2011, World Art Delft, μαζί με τον W. Brenner, Ολλανδία 2010, Gallery Anixis, Baden, Ελβετία 2010.
Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.