Technohoros.org

Ανακοινώσεις

καρακατσάνης σαιτ 2

Ο Βασίλης Καρακατσάνης στη Σκύρο

Posted on

Από τις 17 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2017, στους χώρους του Δημαρχείου Σκύρου, παρουσιάζεται μέρος της έκθεσης με τίτλο «Γεωγραφικό μήκος & πλάτος 24.5658 / 38.9068» του αγαπημένου φίλου και συνεργάτη μας, ζωγράφου, Βασίλη Καρακατσάνη.

Η Σκύρος, νησί του κεντρικού Αιγαίου, έχει αποτελέσει τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια, τόπο που ο Βασίλης Καρακατσάνης περνά μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ο χώρος του μικρός, όπως & η πλειοψηφία των Σκυριανών σπιτιών, έχει αποτελέσει μάθημα «λιτότητας», τόσο στη καθημερινότητα, όσο & στον τρόπο σκέψης του.

Η ανάγκη καταγραφής στον καμβά του θέματος «Σκύρος» τον απασχόλησε πολλά χρόνια, Ο τρόπος & η προσπάθεια ήταν η αποφυγή της περιγραφής από την πρώτη ανάγνωση & η επιλογή συγκεκριμένων στοιχείων του χώρου, της λαογραφίας, των ανθρώπων,  πράγματα που  αποτέλεσαν το συναισθηματικά φορτισμένο & σημειολογικά λιτό, υλικό της ‘τοπιογραφίας’ του.

Ο ζωγράφος ξετυλίγει μέρος της δουλειάς του, που αφορά την εικαστική καταγραφή της Σκύρου κατά τη διάρκεια του 2016 και 2017, στους χώρους εργασίας του Δημαρχείου, χωρίς επιτήδευση στην ανάρτηση των έργων και με σκοπό αυτά, να αποτελέσουν αναπόσπαστο αισθητικά κομμάτι της καθημερινότητας των εργαζόμενων, των συναλλασσόμενων πολιτών με τις υπηρεσίες του Δήμου και φυσικά των επισκεπτών.

Εμείς του ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!