Technohoros.org

Ανακοινώσεις

kouji israel

Έκθεση του Kouji Ohno στο Μουσείο του Ισραήλ

Posted on

Ο αγαπημένος μας συνεργάτης από την Ιαπωνία, Kouji Ohno, παρουσιάζει τη νέα του δουλειά σε μία ατομική έκθεση εξαιρετικού ενδιαφέροντος, στο Μουσείο του Ισραήλ.

Η έκθεση με τίτλο «Introspection» εγκαινιάστηκε στις 13 Οκτωβρίου 2018 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου.

Το έργο του Ιάπωνα γλύπτη, Kouji Ohno, μεταφέρει την εμπειρία ενός άπειρου χώρου μέσα από το ανθρώπινο σώμα. Ο Ohno,ένας δάσκαλος της εικαστικής γλυπτικής, με εξειδίκευση στην ανατομία, με ενδιαφέρον για το σώμα που υπερβαίνει την ορατή φυσική διάσταση, προσπαθεί να εξαλείψει την διαδεδομένη διάκριση μεταξύ ύλης και πνεύματος, συνείδησης και χώρου.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση που εμφανίζεται στο Μουσείο μεταφέρει τον θεατή σε μια άλλη διάσταση χωρίς βαρύτητα. Είναι ένας απεριόριστος κόσμος στον οποίο οι αλληλένδετες φιγούρες επιπλέουν στο διάστημα. Τα ξύλινα σκαλισμένα αρσενικά και θηλυκά γλυπτά σώματα που αιωρούνται σε κάθε πλευρά της αίθουσας διαθέτουν λεπτά, κοίλα κελύφη από ξύλο. Είναι ανοιχτά και στα δύο άκρα ως δοχείο μέσω του οποίου μπορεί να ρέει η ενέργεια της ζωής. Οι πρόσθετες τρύπες χρησιμεύουν ως υπενθύμιση της εφιαλτικής και της εύθραυστης φύσης της ύπαρξης.

Το βασικό γλυπτό στο χώρο είναι εμπνευσμένο από ζωγραφισμένους κυλίνδρους που απεικονίζουν τον Bodhidharma, έναν βουδιστή μοναχό (470-543) που έφερε τον Βουδισμό του Τσαν (Ζεν) στην Κίνα. Βυθισμένος στο διαλογισμό, έφτασε σε μια συνειδητότητα, συνειδητοποιώντας ότι ο ατομικός εαυτός δεν υπάρχει ως ξεχωριστή οντότητα. Η εξέταση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ της συνείδησης και του κόσμου επέτρεψε τη διάλυση των συγκεκριμένων συνόρων.

Το έργο του Ohno επίσης είναι επηρεασμένο από την κβαντική φυσική, η οποία αντιλαμβάνεται το σύμπαν ως συνεχή χώρο σωματιδίων και διακυμάνσεων. Η μορφή του Bodhidharma, κατασκευασμένη από ένα πλέγμα από διασυνδεδεμένα νήματα μεταξιού, αγγίζει την ουσία αυτής της διορατικότητας και την έννοια της έννοιας του Sunyata στο Zen. Είναι γλυπτό που αναφέρεται στην ανθρώπινη ύπαρξη ως σώμα συνείδησης αδιαχώριστο από το περιβάλλον της.

Ο Kouji Ohno (1971, Τόκιο) σπούδασε Τέχνη στην Ιαπωνία και κατέχει ΜΑ στη γλυπτική. Ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ και εκθέτει στο Ισραήλ για πρώτη φορά.

Συγχρόνως, στο My art box by technohoros, εκτίθεται η εγκατάσταση του Ιάπωνα καλλιτεχνη με τίτλο «Iconography of Adage».

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος του εύχεται Καλή Επιτυχία!